SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Polja sivke so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletno trgovino Polja sivke upravlja Diana Sedmak s.p., Nadanje selo 35B, Pivka, Slovenija.

 
CENE IZDELKOV
Naročanje v spletni trgovini Polja sivke poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Vse cene na straneh Polja sivke so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost.

VARNOST
Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb.

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci
 

AVTORSKE PRAVICE
Vsi članki in fotografije so last njihovih avtorjev in se jih brez dovoljenja ne sme razmnoževati.

DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA
Dobavljivost artiklov in ostale podatke o vašem naročilu vam sporočimo po elektronski pošti ali po telefonu, potem ko prejmemo vaše naročilo. Običajno je dostava v 1 do 7 delovnih po naročilu. V primeru, da je ob artiklu navedeno, da je na zalogi to običajno pomeni, da je na zalogi pri dobavitelju, v tem primeru je dobava običajno v 1-2 dneh. V kolikor naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo o predvidenem datumu dobave/dostave čimprej obvestili. Ob morebitni nedobavljivosti naročenih artiklov vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kakšno drugo dogovorjeno možnost.
strošek dostave je 4,00 € (po Sloveniji). Strošek dostave se prišteje strošku naročila, kar je zavedeno tudi v košarici in na računu. Pri naročilih nad 100€ in pri plačilih po predračunu dostavnih stroškov ni!
Plačilo po povzetju je enostavna oblika poslovanja, saj blago plačate pri prevzemu na željenem naslovu. Dostavo vrši dostavna služba Pošte Slovenije, v kolikor ste v času dostave odsotni, dobite obvestilo s katerim lahko blago prevzamete na vaši pošti. Pri plačilu po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna provizijo za storitev v višini cca 1% od vrednosti. V primeru plačila po predračunu oz. preko spletne banke, vam pošljemo predračun po e-mailu z informacijo o dobavnem roku.

Možnost odstopa od pogodbe v skladu s 43.č členom Zakona o varstvu potrošnikov.

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 15 dneh podjetju pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Stroške vračila blaga krije stranka.

Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljalcu v roku 24 ur od prevzema, nato pa se s podjetjem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Naknadne prijave napak ali poškodb podjetje ni dolžno obravnavati, saj kasneje ni možno ugotavljati, če je do napak ali poškodb prišlo pred ali po prevzemu blaga.
 

ODVEZA ODGOVORNOSTI
Vse cene in roki dobave so veljavni šele, ko jih potrdi komercialist s strani Polja sivke!
 

Vse slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artiklov. Za podrobnejše informacije o artiklih – točne dimenzije, gramature in podobno, kontaktirajte dobavitelja po mailu ali telefonsko pred oddajo naročila.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.
 

PLAČILNI POGOJI
Plačilo po povzetju
Pri plačilu po povzetju naročeno blago plačate ob prevzemu na dogovorjenem naslovu. Plačilo po povzetju je možno samo z gotovino.
 
Plačilo po predračunu / prek spletne banke
Pri izbranem plačilu po predračunu ali prek spletne banke vam bomo po elektronski pošti poslali predračun s plačilnimi podatki. Ko plačilo predračuna prispe na naš račun, steče postopek dobave v dogovorjenem roku.

Plačilo pri osebnem prevzemu
Pri izbranem plačilu ob prevzemu blago plačate na prevzemnem mestu. Plačilo ob prevzemu je možno samo z gotovino. Pred prevzemom vas obvestimo o točnem dnevu in času prevzema.

-

© Diana Sedmak s.p., Nadanje selo 35B, Pivka, Slovenija
M: 051 354 508,  mail: poljasivke@gmail.com